Ahvenanmaan Elävän Ravinnon Instituutti

Fiskön kurssikeskus

Terveysviikkoja ulkosaaristossa


Makuelämyksiä ja kehon uudistumista

Tavoitteenamme on huolehtia vieraistamme kokonaisvaltaisesti. Rauhallisessa ympäristössä vapaudut stressistä ja kiireestä. Samalla kun opit uutta, rentoudut ja kehosi puhdistuu ja uudistuu. Ruoka on monipuolista ja maistuvaa.

Maukkaat ateriat valmistetaan tuoreista vihanneksista, hedelmistä, iduista ja versoista. Kaikki ateriat ovat elävää ravintoa.

Viikoilla on omat teemansa. Useimmilla viikoilla on myös elävän ravinnon peruskurssi. Kurssilaisilla on mahdollisuus osallistua aamuvoimisteluun ja rentoutusryhmiin. Sauna lämpenee joka ilta.Rentouttavia hetkiä ulkosaaristossa

Kurssikeskus sijaitsee Ahvenanmaan ulkosaaristossa Brändön kunnassa. Brändö on pieni, rauhallinen saaristokunta koskemattoman luonnon keskellä. Meille on päivittäiset linja-auto- ja lauttayhteydet mantereelta Turusta, Kustavin kautta. Saarelle pääsee myös omalla autolla. Kurssikeskukseen kuuluu iso luonnontilassa oleva ulkoilualue. Rantaan on kymmenen minuutin kävelymatka luontopolkua pitkin. Käytettävissä on soutuvene ja polkupyöriä. Meillä on myös erillinen mökki, jossa voi olla yksin ja hiljentyä. Toimimme kristilliseltä pohjalta.


Kurssiohjelma 2.7 - 3.8 2012

2-6.7 Elävä keittiö

Kiinnostaako elävä, tuore ja energiaa antava ravinto? Miten voisit toteuttaa sitä omassa keittiössäsi vaikka joka päivä? Tule kokemaan, että elävän ravinnon kokkaus on helppoa, hauskaa ja herkullista. Raakaruokakouluttaja ja valmentaja Outi Rinne kertoo uusimmista tekniikoista, välineistä ja raaka-aineista tämän päivän elävän ravinnon keittiössä ja antaa käytännön vinkkejä siitä, miten elävä ravinto toimii arjessa. Perusreseptejä ja niiden soveltamista sesongin mukaan käydään läpi hyödyntäen Suomen luonnon upeita raaka-aineita. Kurssilla on myös tarvittaessa mahdollisuus yksilölliseen ohjaukseen opittujen asioiden toteuttamisesta omassa elämässä. Ohjaajina Outi Rinne ja Maj-Len Heikka

9-13.7 Terveeksi Elävällä Ravinnolla+tehostettu liikunta

Terveellinen ruokavalio on avain koko elimistön optimaaliseen toimintaan: terve mieli terveessä kehossa. Opi, kuinka saat virtaa jokapäiväiseen elämääsi, miten jaksat innostua uusista asioista sekä tehdä arkiaskareet tarmolla ja kuinka ravinto voi auttaa sinua parantumaan vaivoista. Tällä kurssilla saat hyvät ohjeet toteuttaa terveellistä elämää kotonakin. Tule löytämään uusi terveempi Sinä! Monipuolista liikuntaa, jumppaa ja rentoutusta. Ohjaajina Anne Laakso ja Päivi Ala-Jaakkola

16-20.7 Väriä pöytään ja liikettä niveliin

Viikon aikana rentoudutaan maalaten ja liikkuen oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan. Väliaikoina voit tutustua elävän ravinnon valmistukseen käytännössä. Tule virkistymää väreistä ja nauttimaan elävästä ravinnosta sekä pilatestyyppisestä rentouttavasta ja venyttelevästä jumpasta. Ohjaajina Mirja Ilkka ja Tiina Himanen

23-27.7 Elävällä ravinnolla elämäsi kuntoon

Raakaravinnon ja elävän ravinnon alkeis- ja jatkokurssi. Opetusta sekä teoriassa että käytännössä. Opitaan painonhallintaa, rentoutusta ja stressinhallintaa. Mahdollisuus saada henkilökohtainen ohjelma, jota voi noudattaa kotioloissa. Keskusteluja ja mukavaa yhdessäoloa. Venytystä, kävelyä ja juoksulenkkejä. Ohjaajina Kristina Turner ja Oili Silenski

30.7-3.8 Elävä ravinto ja terveys

Anna itsellesi ja kehollesi tilaisuus palautua stressistä ja vääristä ruokatottumuksista. Vietä rentouttava viikko ulkosaaristossa. Opetamme, miten voit oppia kuuntelemaan omaa kehoasi. Opi syömään itsesi terveeksi. Tietoa siitä, miten ravinto vaikuttaa eri sairauksissa. Elävän ravinnon kurssi sekä teoriassa että käytännössä. Rentouttavaa ja venyttelevää jumppaa sekä liikuntaa. Ohjaajina Kristina Turner ja Oili Silenski

Retket

Veneretki ulkosaaristossa paikallisen kalastajan opastamana (säävaraus). Syömme eväät rannalla, uimme ja nautimme merimaisemista.
Hinta 25 € maksetaan kalastajalle.

Hoidot

Hierontapalveluja tarjolla kurssipaikalla. Hoidoista maksetaan erillinen korvaus. Kosmetologi Jaana Pettersson tarjoaa myös palveluja 12 km päässä olevassa hoitolassaan Brändön keskustassa (www.god-mot.net).

Hinnat

Hinnat maanantaista perjantaihin

 Kurssiviikko 
 
3 hengen huoneessa wc/suihku
345 €
2 hengen huoneessa wc/bides
360-375 €
2 hengen huoneessa wc/suihku
420 €
1 hengen huoneessa wc/bides.
465-480 €
1 hengen huoneessa wc/suihku
515 €
2 hengen aitta, ei lämpöä ja mukav.
300 €
1 hengen aitta, ei lämpöä ja mukav.
345 €
Ilman majoitusta
245 €

Alle 6-vuotiaat 75 € /viikko, 7-12 v -50 %, 13-16 v -20 %.
Lakanat ja pyyhe maksavat 6 €, voit myös tuoda ne mukanasi.
Varatessasi useamman peräkkäisen viikon, maksat viikonlopusta 120 euroa!

Brändössä ei ole ottoautomaattia. Brändön keskustassa on posti, Ålandsbanken ja Op:n sivukonttori.

Hinnat sisältävät majoituksen, päivittäin kolme maukasta ateriaa seisovasta pöydästä, opetuksen, aamujumpan ja rentoutumisen.

Kurssin varaaminen

Voit ilmoittautua puhelimella sekä 20.6. saakka myös sähköpostilla. Lähetämme sinulle kurssiohjelman, tulo-ohjeet ja laskutiedot. Varausmaksu 50 €, jota ei palauteta, maksetaan heti ja loput kurssimaksusta kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Jos joudut perumaan osallistumisesi, ota heti yhteyttä puhelimella.Tee varaukset ajoissa, sillä kullekin kurssille mahtuu vain noin 25 osanottajaa. Voit aina soittaa meille, jos sinulla on kysyttävää.

Kulkuyhteydet

Tulopäivä on maanantai. Helsingistä lähtee linja-auto klo 8.00 ja on Turussa 10.40. Turusta on jatkoyhteys klo 11.00 Kustavin linja-autolla Vuosnaisiin ja Brändöhön. Maksa matka vain Brändön Gullvivaniin saakka. Kustaviin tullaan klo 12.40 ja yhteysalus Viggen lähtee Vuosnaisista 13.30 ja on Åvassa 14.05 josta linja-auto jatkaa Brändöhön. Jää pois Gullvivanin kohdalla. Taksi odottaa hotelli Gullvivanin luona ja tuo perille Fisköhön.
Paluupäivä on perjantai. Lähtö Fisköstä klo 14.45. Yhteysalus lähtee 15.30, Turkuun tullaan 17.55.
Jatkoyhteys Helsinkiin 19.00 ja perillä Helsingissä 21.30.
Voit tulla myös omalla autolla. Varaa ajoaikaa Turusta noin 2 tuntia
Varaa autopaikka hyvissä ajoin (n. 2 vk ennen) puh 018-525100.

Tervetuloa mukaan!

Fiskön kurssikeskus

22930 Fiskö
Åland, Finland
Puhelin: 0400-537013
Kotisivut: http://www.fisko.fi
Pankki: Helsingin OP Pankki 572023-291501

Tiedustelut:
Eila Vuokila, Peltotie 13 B 02730 ESPOO
Puh 041-4351003, s-posti: eila.vuokila@gmail.comIf you encounter problems or have questions regarding the construction of this page, mail to webmaster.


© Ahvenanmaan Elävän Ravinnon instituutti Fiskön kurssikeskus